Allmarec
Afvalpersen

Afvalpersen

Alles over afvalpersen: Efficiëntie, toepassingen en voordelen voor duurzaam afvalbeheer

Interesse in een afvalpers? Allmarec heeft een breed assortiment afvalpersen en andere machines om de afvalhoeveelheid te reduceren.

Afval scheiden en comprimeren:
Het scheiden van bedrijfsafval bevordert recycling en vermindert de hoeveelheid die naar stortplaatsen gaat. Dit vermindert de belasting van het milieu en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien kan het scheiden van afval kosten besparen door het hergebruik van materialen te bevorderen en afvalverwijderingskosten te verminderen.

De oplossing met een afvalpers van Allmarec:
Een afvalpers of balenpers van Allmarec kan het proces van bedrijfsafval scheiden en recyclen aanzienlijk verbeteren. Door afval te comprimeren en te verpakken in compacte balen, wordt de efficiëntie van transport en opslag vergroot. Dit vermindert niet alleen de frequentie van afvalverwijdering, maar ook de kosten die daarmee gepaard gaan. Bovendien maakt het gebruik van een afvalpers het gemakkelijker om verschillende soorten afval te scheiden, waardoor recyclinginspanningen worden gestimuleerd.

lees ook het artikel: Efficiënt en duurzaam omgaan met (bedrijfs)afval

Werking van de afvalpersen:
Afvalpersen zijn persmachines voor het persen van afval in een container of in een afvalzak. Zo kan er meer afval in de container. Of kunnen meerder afvalzakken worden samengeperst tot 1 afvalzak.
Deze afvalpersen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld de horeca en kantines. Maar ook voor de zorgsector.
Deze afvalpersen verkleinen het volume van bedrijfsafval. Daardoor neemt het minder ruimte in, en minder transport.

De volgende materialen kunnen geperst worden met deze afvalpersen.
Kantine en kantoor afval. Afvalzakken
Vaten en blikken
Medisch afval
Restafval
Flessen

Wij zijn niet vies van afval. Laten we samen gaan zoeken naar een oplossing.