Balenpersen, rotatieverdichters en shredders. RECYCLING MACHINES

Milieutechniek

Waarom karton en plastic comprimeren ?

Elke dag stijgt de hoeveelheid karton en plastic afval. Dit maakt dat afvalmanagement de moeite waard is. Wanneer je het karton en plastic afval met een balenpers, rotatieverdichter, shredder of een andere oplossing gaat comprimeren is men minder tijd kwijt aan afvalverwerking en levert het afval meer op per kg. Het karton en plastic afval neemt minder ruimte in en het transport wordt minder en gemakkelijker.

Balenpers kartonPlastic persen

Verschillende methodes om het volume van bedrijfsafval te verkleinen


Rotatieverdichter

De rotatieverotatieverdichterrdichter heeft als groot voordeel dat hij continue geladen kan worden. Op plekken waar veel afval vrij komt zorgt dit onder andere voor tijdwinst.
Bij een balenpers moet de deur gesloten worden en op een knop worden gedrukt. Het is dan niet mogelijk om de machine te blijven vullen. Dit probleem heb je met de rotatieverdichter niet meer.

 


Balenpers

kartonpers plasticpersVoor het persen van karton en plastic is een balenpers de ideale oplossing. Onze kleinste pers maakt een baal van ca 40 kg, de grootste balenpers kan balen maken 650 kg.
Zo hebben wij voor bedrijven die de volume van het afval willen verkleinen een oplossing, of je nu veel of weinig afval hebt. Ook voor ander bedrijfsafval zoals petflessen, glas, autobanden, vaten of jerrycans hebben wij een pers die deze materialen kan comprimeren.

 

 


Shredder

Voor het versnipperen van materialen.

Shredder elektrischMet ons assortiment  van industriële shredders, bieden wij de mogelijkheid om grote hoeveelheden materialen zoals plastic, hout, papier, karton, metaal, biomassa, afval en autobanden efficiënt te versnipperen. De diverse lijn van industriële shredders bestaat uit 2 as shredders met een elektrische of hydraulische aandrijving. Er zijn veel verschillende messen en laad en los oplossingen te verkrijgen, afgestemd op het te verwerken materiaal.  Laat ons weten welk materiaal u wilt versnipperen en wij zoeken de perfecte industriële shredd

 

er voor uw toepassing.

 


KanaalbalenpersAlbamat 600 horizontale balenpers

Kanaalbalenpersen zijn ideaal voor het persen van grotere hoeveelheden bedrijfsafval zoals karton en plastic.

Onze volledig geautomatiseerde, mobiele kanaalbalenpersen onderscheiden zich door een hoge
doorvoer met een laag energieverbruik en eenvoudige bediening.


Het uitgebreide programma aan shredders en installaties is ontworpen voor het terugwinnen, recyclen en bereiden van producten voor secundaire grondstoffen of voor de productie van schone energie. De shredders bieden een oplossing voor het bewerken en verkleinen van veel soorten materialen zoals banden, schoot hout, hard plastic en accu’s.
Van kleine stand alone opstelling tot complete installaties zijn er shredders leverbaar.

 


MILIEUTECHNIEK

Autobanden, karton, plastic, folie en alle andere producten die gerecycled kunnen worden, kunnen tot een baal geperst worden of verdicht worden in een zak of container met de rotatieverdichter. Hiervoor hebben wij een uitgebreid pakket aan machines zoals balenpersen, afvalpersen, verdichters, compactors en vergruizers. Hiermee bespaart u op de afvalkosten en houd u meer ruimte en tijd over in het magazijn. Onze machines zijn geschikt voor kartonafval, plastic en folie en andere afvalmaterialen zoals autobanden, kleding, textiel of petflessen. Ook voor restafval hebben wij persen die direct in een container kunnen persen.
shredder voor plastic vaten     shredder voor jerrycans     autobanden shredder
Lege vaten, accu’s en batterijen, maar ook autobanden harde kunststoffen, textiel en matrassen kunnen eenvoudig met een shredder of balenpers bewerkt worden. Hierdoor neemt de volume van het bedrijfsafval af en zijn eer minder transport bewegingen nodig.