Balenpersen, rotatieverdichters en shredders. RECYCLING MACHINES

Palletwisselaar

Of het nu in de farmaceutische industrie, de food branche of de logistieke sector is,
Pallets wisselen is een van de dagelijkse taken in tal van bedrijven. Maar elke industrie heeft  zo zijn eigen behoeften.
Bijvoorbeeld, in sommige sectoren moeten gevoelige producten regelmatig gewisseld worden.

In deze sectoren moet de palletwisselaar precies en voorzichtig zijn. In andere sectoren moet de palletwisselaar  echter robuuste en druk vaste producten dag in dag uit wisselen. In dat geval is een snelle en economische palletwisselaar de ideale keus.

KlemmethodeDuw of schuifmethodeKantelmethode

Een palletwisselaar met de klemmethode kan gebruikt worden als een stand alone opstelling of worden geïntegreerd in een lijn. De palletwisselaar wordt geladen en gelost met behulp van een handpallettruck of een elektrische pallettruck. De zijwanden van de palletwisselaar klemmen de lading vast, vervolgens kan de pallettruck de pallet laten zakken. Nu kan de pallet eenvoudig en snel verwisseld worden. Geïntegreerd in een lijn wordt de palletwisseling gedaan met behulp van een hef sectie met rollenbaan. Deze palletwisselaar kantelt noch keert de lading.palletwisselaar

De voorzichtige palletwisseling van kwetsbare producten.
Bij deze pallet wisselmethode wordt er niet geklemd gekanteld of gekeerd. In plaats daarvan wordt de lading zorgvuldig van de ene op de andere pallet geduwd.  Hierdoor is de duwmethode zeer geschikt voor het wisselen van kwetsbare producten. Palletwisselaars met de duwmethode zijn er in 2 categorieën.
1) als een stand alone opstelling
2) geïntegreerd in een lijn.

Palletwisselaar

De palletkantelaar is een algemeen woord voor de palletwisselaar. Maar de palletkantelaar werkt met 2 methodes, de omkeermethode of de kantelmethode. Het verschil tussen deze 2 methodes is dat de palletkantelaar de lading 100 graden achterover kantelt en de palletomkeerder de lading 180 graden omkeert. Dit betekend dat de lading ondersteboven is gekeerd. Beide methodes worden gebruikt voor robuuste goederen, zoals zakken, vaten of dozen. Ze zijn ook zeer geschikt voor het wisselen van pallets met overhangende lading.

Palletkantelaar

Waar wordt de palletwisselaar ingezet

In de meeste sectoren zijn er twee redenen voor het wisselen van pallets.

Kwaliteit: beschadigde pallets veroorzaken fouten in geautomatiseerde processen en moeten daarom worden vervangen voor een pallet van een hogere kwaliteit.  Wanneer goederen naar het buitenland worden verstuurd komt het vaak voor dat er andere verzend eisen gesteld worden, waardoor het gebruikt van een palletwisselaar onvermijdelijk is.

Hygiëne: Vooral in de hygiënische zones van de farmaceutische of voedingsbedrijven zijn houten pallets niet toegestaan. Dus moet er gewisseld worden naar een kunststof of aluminium pallet .

Is  het een stand- alone opstelling, of moet de palletwisselaar in een lijn worden geïntegreerd ?  Deze beslissing is een van de bepalende factoren bij het zoeken naar een geschikte palletwisselaar. Daarom zijn er verschillende methodes om pallets te wisselen.

  • Klem methode
  • Kantelen of omkeer methode
  • Duw methode